Gombás mártogatós(Dip) recept

30 dkg gomba
2 dkg vaj
2 dkg liszt
2 dl tejszín
2 dl joghurt
1 cs.metélőhagyma
őrölt bors
só
szerecsendió reszelve
citromlé ízlés szerint
A Gombás mártogatós(Dip) elkészítési módja:
A gombát jól megmossuk nagyobb darabokra vágjuk.A vajban megpároljuk,fűszerezzük,liszttel megszórjuk,kicsit pirítjuk.A tejszínnel felengedjük és felfőzzük.Ha kész botmixerrel pépesítjük.Hozzáadjuk a joghurtot,a citromlevet és az apróra vágott metélőhagymát.Fakanállal elkeverjük. Sült krumplihoz,apró húsgombóchoz,vagy nyárson sült falatokhoz kínáljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2020. márc. 14. 23:33
A gombás mártogatós(dip) elkészítési módja és hozzávalói.