Mediterrán sárgaborsósaláta recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Mediterrán sárgaborsósaláta hozzávalói:
10 dkg sárgaborsó (előzetesen sós vízben megfőzve)
20 dkg koktélparadicsom,
1 csokor újhagyma,
1 nagy csokor friss petrezselyemzöld
Az öntethez:
1 ek. szezámkrém,
2 dl natúr joghurt,
1 citrom leve,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt római kömény, fűszerpaprika, csipetnyi chilipor
A Mediterrán sárgaborsósaláta elkészítési módja:
Az öntethez a szezámkrémet egy keverőtálba kanalaztam, hozzáadtam a joghurtot, a citrom levét és a fűszereket. Alaposan összekevertem. Felhasználásig hűtőszekrénybe tettem. A főtt és már kihűl sárgaborsót lecsepegtettem. A koktélparadicsomokat méretüktől függően félbevágtam vagy negyedeltem, az újhagymát felkarikáztam. A petrezselyemzöldet finomra felaprítottam. Ezt követően egy salátástálba halmoztam, óvatosan elkevertem és az öntettel meglocsoltam. Azonnal tálaltam. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. márc. 4. 21:43
A mediterrán sárgaborsósaláta elkészítési módja és hozzávalói.