Hamis túrógombóc recept
40 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Hamis túrógombóc hozzávalói:
30 dkg köles,
6 dl növényi tej,
2 ek. margarin,
1,5 dl búzadara (kukoricadara is jó),
zsemlemorzsa (vagy rizsdara),
2 ek. étolaj,
2 db biocitrom leve,
Ízlés szerint: 1 csipet patikasó, édesítőszer (gyümölcscukor, v. xilit, v. nyírfacukor...stb.)
A Hamis túrógombóc elkészítési módja:
A kölest alaposan átmostam és előző este beáztattam. A kölest a növényi tejben, a margarinnal és egy csipet sóval elkezdtem főzni. A főzés vége felé a búzadarát is hozzáadtam. Amikor a köles puhára főtt, hozzákevertem a két citrom kicsavart levét, valamint ízlés szerint édesítettem. A masszát, miután elkészült félre tettem hűlni. Közben zsemlemorzsát pirítottam kevés étolajon. A kihűlt masszából vizes kézzel golyókat formáltam és a megpirított zsemlemorzsába hempergettem. Azonnal tálaltam egy kevés növényi tejföllel és porcukorral meghintve a gombócokat. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. márc. 3. 19:38
A hamis túrógombóc elkészítési módja és hozzávalói.