Sült hagymás babpástétom recept
20 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Sült hagymás babpástétom hozzávalói:
1 nagyobb fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 doboz fehér bab konzerv,
2 ek. étolaj,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény
A Sült hagymás babpástétom elkészítési módja:
A hagymát megpucoltam, megmostam, felkockáztam és egy kisebb kerámiaserpenyőben az étolajon megdinszteltem. Kb. 10 perc sütés után mellé szeleteltem a fokhagymákat és még kb. 5 percig sütöttem kis lángon. A hagymák enyhén karamellizálódni fognak. Miután megsült a hagyma és fokhagyma, a konzerv fehér babbal összekevertem és fűszereztem. Majd egy gépi késes aprítóval összeturmixoltam. Turmixolás közben pár csepp mogyoróolajat is adtam hozzá, hogy még krémesebb állagú legyen. Teljes kiőrlésű pirítósra kenve érdemes fogyasztani. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. febr. 29. 20:24
A sült hagymás babpástétom elkészítési módja és hozzávalói.