Vegán kenyérmuffin recept
70 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Vegán kenyérmuffin hozzávalói:
3 dkg élesztő,
6 dl víz,
30 dkg hajdinaliszt,
30 dkg barna rizsliszt,
1,5 dkg útifűmaghéj,
2 dkg olaj
1 dkg patikasó
A Vegán kenyérmuffin elkészítési módja:
Az élesztőt egy edénybe morzsoltam. Felöntöttem a kimért "kézmeleg" víz kb. felével. Az élesztős vizet egy kicsit megkevertem, majd hozzáadtam elsőnek az útifű-maghéjat. Ez az alap ahhoz, hogy jól sikerüljön a kenyér. Vártam kb. 2 percet, míg az útifű-maghéj magába szívja a folyadék egy részét. Hozzáadtam a liszteket, sót, majd az olajat és végül a viz másik felét. Egy közepesen nagy lágy gombócot formáltam az anyagokból. Amikor ez meglett, konyharuhával letakarva 30 percet pihentettem. Ezután szilikonos muffinformákba egyenletesen elosztottam és 180 C fokos előmelegített sütőbe tettem, ahol kb. 30-35 perc alatt megsül. Végül tűpróbával ellenőriztem, és ha nem ragadt rá, akkor kész ez a garantáltan gluténmentes kenyérmuffin. Miután kihűlt, akár szeletelhetjük is, mint a kenyeret. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. febr. 26. 18:16
A vegán kenyérmuffin elkészítési módja és hozzávalói.