Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szendvicssütős túrós batyu recept

Szendvicssütős túrós batyu recept


A Szendvicssütős túrós batyu hozzávalói:
300 g GM kenyérpor (Fe-mini kenyérpor + Emese kenyérpor/rizsliszt / Coelipán lisztkeverék)
2 evőkanál olaj
1 tojás
10 g friss élesztő

tej + víz
cukor ízlés szerint


A Szendvicssütős túrós batyu elkészítési módja:
Összekeverés után hagyjuk pihenni a masszát min. 20-30 percig! Akár este is elő lehet készíteni mindent, s ha beteszed a hűtőbe, akkor reggel egy kis langyos tejet vagy vizet hozzáöntesz, megkevered, s már kezdheted is sütni. Elkészítjük a túrós tölteléket a citromhéjjal és mazsolával. Előmelegítjük a kétlyukú szendvicssütőt, s mindegyik lyukba teszünk 1-1 evőkanálnyi tésztát. Erre teszünk 1-1 teáskanálnyi túrótölteléket, majd egy újabb evőkanál tésztával befedjük. Vigyázzunk, a tészta mindenütt fedje be a túrós tölteléket, hogy a sütés során ne folyjon ki! Bezárjuk a sütőt, s 8-10 perc alatt készre sütjük a batyukat. Nem kell nyújtani, kínlódni a töltögetéssel, a kezünk és az asztalunk is tiszta marad. Pár perc pihentetés után már ehető is, és garantáltan nagyon finom. Meg lehet szórni porcukorral, s hidegen is isteni!!!!!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szendvicssütős túrós batyu elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook