Szendvicssütős túrós batyu recept
A Szendvicssütős túrós batyu hozzávalói:
300 g GM kenyérpor (Fe-mini kenyérpor + Emese kenyérpor/rizsliszt / Coelipán lisztkeverék)
2 evőkanál olaj
1 tojás
10 g friss élesztő
só
tej + víz
cukor ízlés szerint
A Szendvicssütős túrós batyu elkészítési módja:
Összekeverés után hagyjuk pihenni a masszát min. 20-30 percig! Akár este is elő lehet készíteni mindent, s ha beteszed a hűtőbe, akkor reggel egy kis langyos tejet vagy vizet hozzáöntesz, megkevered, s már kezdheted is sütni. Elkészítjük a túrós tölteléket a citromhéjjal és mazsolával. Előmelegítjük a kétlyukú szendvicssütőt, s mindegyik lyukba teszünk 1-1 evőkanálnyi tésztát. Erre teszünk 1-1 teáskanálnyi túrótölteléket, majd egy újabb evőkanál tésztával befedjük. Vigyázzunk, a tészta mindenütt fedje be a túrós tölteléket, hogy a sütés során ne folyjon ki! Bezárjuk a sütőt, s 8-10 perc alatt készre sütjük a batyukat. Nem kell nyújtani, kínlódni a töltögetéssel, a kezünk és az asztalunk is tiszta marad. Pár perc pihentetés után már ehető is, és garantáltan nagyon finom. Meg lehet szórni porcukorral, s hidegen is isteni!!!!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2007. dec. 13. 15:24
A szendvicssütős túrós batyu elkészítési módja és hozzávalói.