Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Gluténmentes kenyér recept

Gluténmentes kenyér recept

A Gluténmentes kenyér hozzávalói:
540g Schar Mix B Kenyérpor
6g étolaj
6 evőkanál Glutenix
2 kiskanál só
szárított élesztő
600 ml víz
80 ml tej


A Gluténmentes kenyér elkészítési módja:
A hozzávalókat összekeverjük ( a legjobb kézi mixer dagasztójával). Ha összekevertük beleöntjük a kenyérformába,és kelni hagyjuk kb. fél óráig. Ha megkelt étolajjal bekenjük,rakhatunk rá magokat is. Sütőben 200 fokon sütjük, kb 50 percig.

Jó tanács: A sütőbe érdemes betenni egy kevés vizet (egy kis lábasba) mert akkor jó állagú lesz a kenyér. Ez a kenyér nagyon finom, frissen finomabb mint a búzalisztből készült.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A gluténmentes kenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook