Gluténmentes kenyér recept

540g Schar Mix B Kenyérpor
6g étolaj
6 evőkanál Glutenix
2 kiskanál só
szárított élesztő
600 ml víz
80 ml tej
A Gluténmentes kenyér elkészítési módja:
A hozzávalókat összekeverjük ( a legjobb kézi mixer dagasztójával). Ha összekevertük beleöntjük a kenyérformába,és kelni hagyjuk kb. fél óráig. Ha megkelt étolajjal bekenjük,rakhatunk rá magokat is. Sütőben 200 fokon sütjük, kb 50 percig.
Jó tanács: A sütőbe érdemes betenni egy kevés vizet (egy kis lábasba) mert akkor jó állagú lesz a kenyér. Ez a kenyér nagyon finom, frissen finomabb mint a búzalisztből készült.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Bogicaa, 2011. febr. 9. 16:44
A gluténmentes kenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.