Gluténmentes kakaós keksz recept
40 perc
A Gluténmentes kakaós keksz hozzávalói:
40dkg rizsliszt
15dkg rama margarin
15dkg porcukor
1db tojás
1 kiskanál szódabikarbóna
2 e.kanál kakaó(ízlés szt.)
A Gluténmentes kakaós keksz elkészítési módja:
A hozzávalókat összedolgozzuk kézzel (ha nem akar összeállni akkor tehetünk bele nagyon kevés tejet vagy tejfölt), majd rizsliszttel megszórt deszkán kinyújtjuk. Formákra szaggatjuk (mint a linzert), majd tepsibe helyezzük. 200-250 fokon megsütjük. Kb 20 perc alatt megsül.
Jótanács: Elég sokára áll össze,mert a rizsliszt száraz, ezért óvatosan adjunk hozzá tejet mert akkor meg túl puha lesz a tészta. Nagyon finom, szinte ugyanolyan mintha bolti kekszet ennénk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bogicaa, 2011. febr. 10. 17:54
A gluténmentes kakaós keksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.