Bagolyszemes túrószelet recept
A Bagolyszemes túrószelet hozzávalói:13 dkg margarin
20 dkg finom liszt
15 dkg kristálycukor
2 db tojás
3 evőkanál kakaópor
1/2 csomag sütőpor
75 dkg tehéntúró
25 dkg kristálycukor
13 dkg margarin
3 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
4 db tojás
1 csipet só
A Bagolyszemes túrószelet elkészítési módja:
13 dkg margarin 20 dkg finom liszt 15 dkg kristálycukor 2 db tojás 3 evőkanál kakaópor 1/2 csomag sütőpor 75 dkg tehéntúró 25 dkg kristálycukor 13 dkg margarin 3 csomag vaníliás cukor 1 csomag vaníliás pudingpor 4 db tojás 1 csipet só Elkészítés Hozzálátok a masszához: a tojások sárgáját elválasztom a fehérjétől. A sárgáját és a többi hozzávalót lehetőleg géppel, alaposan összekeverem. A fehérjékből pici sóval kemény habot verek, s óvatosan beleforgatom a masszába. A kakaós tésztából kisebb gombócokat gömbölyítek, és a kivajazott vagy kisütőmargarinozott, kilisztezett tepsibe átlós sorokban lerakom. Erre simítom rá a masszát, de úgy, hogy a gombócok teteje kikukucskáljon. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm. Megvárom hogy kihűljön, mert csak akkor lehet szépen vágni. Minden szeletre jusson egy-egy bagolyszem. A golyókhoz való alapanyagokat, azaz a margarint, a lisztet, a cukrot, a tojást, a kakaót pici sütőporral összedolgozom, és pihenni teszem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. febr. 10. 16:57
A bagolyszemes túrószelet elkészítési módja és hozzávalói.