Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gluténmentes lekváros bukta recept

Gluténmentes lekváros bukta recept

A Gluténmentes lekváros bukta hozzávalói:
300g Shar Mix B
6g élesztő
30g margarin
280ml langyos tej
90 g cukor
1 tojás
csipet só


A Gluténmentes lekváros bukta elkészítési módja:
A hozzávalókat a 280ml tejbe kikeverjük, majd kicsit pihentetjük. A tészta nem formálható, ezért én nagyobb lyukú muffin sütőbe töltöm bele. A formákat olajjal bekenjük. Minden forma aljára 1-1 kanál tésztát teszünk. Erre kerül a lekvár (süthető). Ezután az egészet befedjük a maradék tésztával, és olajos kanállal elsimítjuk a tetejét. Szokásos módon kelesztjük legalább 30 percig. Előmelegített 200 fokos sütőben sütjük, majd csökkentjük a hőfokot. Ha megsült a tetejét bekenjük cukros tejjel (ettől fényes lesz). Utánna megszórhatjuk porcukorral.

Kicsit bonyolultnak tűnik az elkészítése, de nagyon egyszerű. A lényeg hogyha muffin sütőben csináljuk akkor a forma aljár arakjunk egy kevés tésztát, arra nem túl sok lekvárt, majd befedni a többi tésztával, hogy a lekvár ne folyon ki. Nagyon finom lesz, én már sokszor csináltam ilyet. A legjobb a sütésálló lekvárból.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gluténmentes lekváros bukta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook