Étcsokis aszalt szilva recept
15 perc
Az Étcsokis aszalt szilva hozzávalói:
15 dkg aszalt szilva,
10 dkg jó minőségű étcsokoládé,
1 ek. mogyoróolaj
Az Étcsokis aszalt szilva elkészítési módja:
Az étcsokoládét mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton megolvasztottam. (De vízgőz felett is megolvasztható.) A csokoládéban elkevertem a mogyoróolajat. Az aszalt szilvaszemeket egyenként fogpiszkálóra szúrtam és megforgattam az olvasztott csokiban. Miután kicsit lecsöpögött egy hungarocell darabkára felszurkáltam és a hűtőszekrénybe tettem kb. 1 órára pihentetni, amíg a csokoládé megdermedt. Utána célszerű mielőbb elfogyasztani, mert nem marad, ha a többi családtagunk is észreveszi a "zsákmányt". :) Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. febr. 25. 21:48
Az Étcsokis aszalt szilva elkészítési módja és hozzávalói.