Borzas almafánk recept


1 kg alma,
30 dkg liszt,
1 db citrom leve,
3 db tojás,
10 dkg cukor (vagy édesítőszer),
1 zacsi sütőpor,
2 dl étolaj
A Borzas almafánk elkészítési módja:
A meghámozott almákat lereszeltem nagy lyukú reszelőn, majd szűrőbe tettem és alaposan kinyomkodtam. Utána meglocsoltam a citrom kifacsart levével. A tojásokat felhabosítottam a cukorral, és alaposan összedolgoztam az almával. Hozzákevertem előbb a sütőport, azután apránként a lisztet. Az így kapott tésztát 30 percig pihentettem. Felforrósítottam az olajat és két evőkanál segítségével kis halmokat szaggattam bele a masszából. Mindet aranybarnára sütöttem, majd konyhai papírtörlőre szedtem. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. febr. 20. 22:43
A borzas almafánk elkészítési módja és hozzávalói.