Almás-fahéjas muffin recept
45 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Almás-fahéjas muffin hozzávalói:
12 darabhoz:
15 dkg tönköly búzaliszt,
10 dkg cukor (vagy édesítőszer),
2 db alma,
2 dl natúr joghurt,
2 db tojás,
1 zacsi vaníliás cukor,
0,75 dl étolaj,
2 tk. sütőpor,
1 tk. fahéj
Az Almás-fahéjas muffin elkészítési módja:
Az almát megmostam, meghámoztam és apró kockákra vágtam. Egy tálban összekevertem a lisztet, a sütőport, a fahéjat és az almadarabokat. Egy másik tálban a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást, a joghurtot és az olajat, majd hozzákevertem a lisztes keveréket. A tésztát háromnegyed részig szilikonos muffinformákba adagoltam és 20-25 perc alatt 180 C fokon aranybarnára sütöttem. Az illatát már messziről érezni lehet. Kicsit pihentettem a formákban a sütés után. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. febr. 17. 21:36
Az almás-fahéjas muffin elkészítési módja és hozzávalói.