Babos káposztaleves kolbásszal recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Babos káposztaleves kolbásszal hozzávalói:
50 dkg savanyú káposzta,
25 dkg vegyes mirelit leveszöldség,
1 doboz vörösbab konzerv,
30 dkg lecsókolbász,
1 db nagyobb vöröshagyma,
3 ek napraforgó olaj,
1 ek. kacsazsír,
2 ek finomliszt,
2 dl tejföl,
ízlés szerint: patikasó, őrölt kömény, őrölt színes bors, fűszerpaprika, morzsolt majoránna
A Babos káposztaleves kolbásszal elkészítési módja:
A megpucolt és felkockázott hagymát a zsiradékokon megdinszteltem. Hozzáadtam a leveszöldséget és pirítottam pár percig. Majd meghintettem a fűszerpaprikával és azonnal rátettem a kiáztatott savanyú káposztát. Ízlés szerint fűszereztem és felöntöttem kb. 1,5 liter vízzel. Majd kis lángon fedő alatt főztem kb. 30 percig. Ekkor hozzáadtam a felkarikázott kolbászt, és a babot lével együtt. Újraforrás után besűrűsítettem a liszttel elkevert tejföllel. Ezt követően már csak pár perc és el is készült ez a finom és pikáns leves. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. febr. 16. 18:08
A babos káposztaleves kolbásszal elkészítési módja és hozzávalói.