Zöldséges húsgombócleves recept
40 perc
A Zöldséges húsgombócleves hozzávalói:
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
zeller, karalábé, esetleg burgonya felkockázva, borsó (ízlés szerint)
fűszerek, só, bors, ízvarázs, petrezselyem
1 negyed vöröshagyma.
Húsgombóchoz
25 dkg darált hús
ízvarázs, só, frissen őrölt bors, kevés piros paprika, apróra vágott petrezselyem, 1 egész tojás, kb. 1 evők. zabpehely, (amennyit felvesz)
A Zöldséges húsgombócleves elkészítési módja:
A sárgarépát kevés olajon megdinsztelem, utána hozzá teszem a többi zöldséget, fűszerezem, majd felöntöm vízzel, elkezdem főzni. Közben elkészítem a húsgombócokat. A hozzávalókat összekeverem, picit állni hagyom és vizes kézzel kisebb gombócokat formázok. Mikor a zöldségek félig megpuhultak hozzáadom a gombócokat, és kb 10-15 perc alatt megfőzöm.
Érdemes a sárgarépát először olajon dinsztelni, mert ez ad szép színt a levesnek.
Külön kifőzött csigatésztával tálalom. (elhagyható)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ejmi, 2020. febr. 7. 14:12
A zöldséges húsgombócleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.