Zellerkrémleves recept
60 perc
A Zellerkrémleves hozzávalói:
1 egész zeller
1 kisebb vöröshagyma
2-3 zellerlevél
1 fokhagyma
2-3 burgonya
2-3 evőkanál tejföl a habaráshoz
esetleg főzőtejszín
A Zellerkrémleves elkészítési módja:
Pici olajon átforgatjuk a felkockázott zellert, burgonyát, bele tesszük a többi hozzávalót, fűszerezzük, só, bors, ízvarázs, fokhagyma granulátummal. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, puhára főzzük, a végén behabarjuk tejföllel, és turmixoljuk.
A burgonya ahhoz kell, hogy sűrű legyen, így nem kell liszt bele.
Evés előtt tökmag olajjal meglocsolhatjuk. Sajtos pirítóssal tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ejmi, 2020. jan. 20. 08:56
A zellerkrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.