Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zellerkrémleves recept

Zellerkrémleves recept


Elkészítési idő 60 perc

A Zellerkrémleves hozzávalói:
1 egész zeller
1 kisebb vöröshagyma
2-3 zellerlevél
1 fokhagyma
2-3 burgonya
2-3 evőkanál tejföl a habaráshoz
esetleg főzőtejszín


Zellerkrémleves

A Zellerkrémleves elkészítési módja:
Pici olajon átforgatjuk a felkockázott zellert, burgonyát, bele tesszük a többi hozzávalót, fűszerezzük, só, bors, ízvarázs, fokhagyma granulátummal. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, puhára főzzük, a végén behabarjuk tejföllel, és turmixoljuk.

A burgonya ahhoz kell, hogy sűrű legyen, így nem kell liszt bele.
Evés előtt tökmag olajjal meglocsolhatjuk. Sajtos pirítóssal tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zellerkrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook