Frankfurti leves kelbimbóból recept
60 perc
A Frankfurti leves kelbimbóból hozzávalói:
50 dkg kelbimbó
50 dkg krumpli
50 dkg frankfurti virsli
1 ek liszt
Olaj
2 leveskocka, fokhagyma granulátum, pirospaprika, só
1 kisdoboz tejföl
A Frankfurti leves kelbimbóból elkészítési módja:
A kelbimbó végét levágom, külső levelét leszedem, negyedekre vágom. Kruplit megpucolom, apró kockákra vágom. Virslit felkarikázom. A lisztből olajjal rántást készítek, bele 1 kk pirospaprika, majd felöntöm kb 1,5 liter vízzel. Belerakom a kelbimbót, forrás után 5 percig főzöm. Utána belerakom a krumplit, azzal is főzöm forrás után 5 percig, majd a virslivel is ugyan ezt teszem. Belerakom a tejfölt és összeforralom. Természetesen az ízesítést nem hagytam ki.
Lehet rakni bele köménymagot, de mi nem szeretjük.
Jó étvágyat!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Bless the child, 2020. jan. 18. 12:01
A frankfurti leves kelbimbóból elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.