Tárkonyos kelkáposztaleves recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tárkonyos kelkáposztaleves hozzávalói:
1 közepes fej kelkáposzta,
2 pár virsli,
2 db nagyobb sárgarépa,
1 db nagyobb fehérrépa,
1 db paprika,
1 db nagyobb vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 ek. tönköly búzaliszt,
3 ek. étolaj,
2 ek. liba vagy kacsazsír,
10 dkg levestészta
Fűszerek ízlés szerint:
patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, tárkony, fűszerpaprika, petrezselyemlevél
A Tárkonyos kelkáposztaleves elkészítési módja:
Először megtisztítottam és feldaraboltam a zöldségeket, a kelkáposztát késsel vékonyan felszeltem. A zsiradékokon megdinszteltem a megtisztított, felkockázott hagymákat. Hozzáadtam a feldarabolt zöldségeket, a felszeletelt paprikát és pár percig pirítottam. Majd a liszttel megszórtam, kevertem rajta néhányat és felengedtem kb. 2 liter vízzel. Fűszereztem és forrás után a kelkáposztát is hozzáadtam. Fedő alatt 30 percig főztem kis lángon. Közben a virsliket felszeleteltem és tésztával együtt a leveshez adtam. Újraforrástól számítva kb. 10 perc alatt el is készült ez a tartalmas és nagyon finom leves. Aki szereti, tálaláskor kevés tejfölt is tehet a tetejére. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. dec. 16. 23:05
A tárkonyos kelkáposztaleves elkészítési módja és hozzávalói.