Csirkeaprólék leves gazdagon recept




A Csirkeaprólék leves gazdagon hozzávalói:
70 dkg csirkeaprólék,
1 db nagyobb vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
4 db sárgarépa,
2 db fehérrépa,
1/2 db karalábé,
fél kisebb fej kelkáposzta,
2 db krumpli,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db közepes paradicsom,
1 csokor petrezselyem fele,
1 kanál sózott darált paprika (édes),
3 kanál étolaj,
1 kanál sült libazsír,
5 dkg durum levestészta
ízlés szerint fűszerek: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt majoránna, őrölt csemege pirospaprika, ételízesítő

A Csirkeaprólék leves gazdagon elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítottam, a krumplit és a karalábét kisebb kockára, a répákat vékony karikákra, a kelkáposztát nagyobb darabokra vágtam. A zsiradékokon megpirítottam a felaprított hagymákat néhány percig. Beleszeleteltem a paprikát és a paradicsomot és a sózott darált paprikát. Kevertem rajta néhányat és hozzáadtam az előzőleg kisebb darabokra vágott csirkeaprólékot is, amit fehéredésig pirítottam. Ízesítettem a fűszerekkel, és felengedtem kb 1,5 liter vízzel. Újraforrás után beletettem minden zöldséget és fedő alatt kis lángon kb 45 percig főztem. Az utolsó 5 percben beletettem a levestésztát és a felaprított petrezselymet is.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. júl. 14. 21:50
A csirkeaprólék leves gazdagon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.