Tepsis raffaelló recept
60 perc
A Tepsis raffaelló hozzávalói:
tészta:
6 tojásfehérje,25 dkg porcukor,10 dkg liszt, 15 dkg kókuszreszelék.
Krém:
6 tojássárgája, 20 dkg porcukor, fél l tej, 1 vaníliás cukor, 3 evőkanál liszt.
A Tepsis raffaelló elkészítési módja:
Tészta Felverjük a tojásfehérjét,majd belekeverjük a hozzávalókat. Előmelegített sütőbe,sütőpapíron egy tepsiben megsütjük. 10-15 perc közepes lángon Krém: (Lisztet pici tejjel külön kikeverni) Hozzávalókat fél liter tejjel,állandóan kevergetve sűrűre főzzük. A krémet a tésztára halmozzuk,és azonnal megszórjuk kókuszreszelékkel. Én pirított mandulaszeleteket is teszek rá. Tenyerünkkel azonnal kicsit megnyomkodjuk,hogy ne potyogjon le róla.
Tésztája a kókusztól kicsit sűrűbb, mint a piskóta tésztáé.
Nem tévedés, nincs benne Ráma, sokkal könnyedebb, finomabb a krém.
Én a krémet dupla falú edényben főzöm, így nem ég le.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ejmi, 2020. jan. 2. 19:44
A tepsis raffaelló elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.