Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tepsis raffaelló recept

Tepsis raffaelló recept


Elkészítési idő 60 perc

A Tepsis raffaelló hozzávalói:
tészta:
6 tojásfehérje,25 dkg porcukor,10 dkg liszt, 15 dkg kókuszreszelék.

Krém:
6 tojássárgája, 20 dkg porcukor, fél l tej, 1 vaníliás cukor, 3 evőkanál liszt.


Tepsis raffaelló 1.Tepsis raffaelló 2.


A Tepsis raffaelló elkészítési módja:
Tészta Felverjük a tojásfehérjét,majd belekeverjük a hozzávalókat. Előmelegített sütőbe,sütőpapíron egy tepsiben megsütjük. 10-15 perc közepes lángon Krém: (Lisztet pici tejjel külön kikeverni) Hozzávalókat fél liter tejjel,állandóan kevergetve sűrűre főzzük. A krémet a tésztára halmozzuk,és azonnal megszórjuk kókuszreszelékkel. Én pirított mandulaszeleteket is teszek rá. Tenyerünkkel azonnal kicsit megnyomkodjuk,hogy ne potyogjon le róla.

Tésztája a kókusztól kicsit sűrűbb, mint a piskóta tésztáé.
Nem tévedés, nincs benne Ráma, sokkal könnyedebb, finomabb a krém.
Én a krémet dupla falú edényben főzöm, így nem ég le.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tepsis raffaelló elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook