Tejszínes, sajtos burgonya recept
55 perc
A Tejszínes, sajtos burgonya hozzávalói:
4 db nagyobb burgonya,
2 dl tejszín,
4 szelet lapka sajt,
10 dkg reszelt trappista,
8 dkg vaj,
ízlés szerint patikasó
A Tejszínes, sajtos burgonya elkészítési módja:
A burgonyákat meghámoztam és kb. 0,5 cm vastag karikára vágtam. Egy kisebb tepsit kivajaztam, kimorzsáztam és a burgonyának kb. a felével beleterítettem. Picit megsóztam. A lapka sajtokat egyenletesen elosztottam rajta. Majd ment rá a többi burgonya is. Kevés só ismét. Végül leöntöttem egyenletesen elosztva a tejszínnel és kevés kockázott vajdarabkával szórtam meg. Lefedtem alufóliával. 220 C fokos sütőben sütöttem kb. 30-35 percig. Amikor a burgonya megsült, levettem a fóliát és a reszelt sajttal egyenletesen megszórtam a tetejét. Felső grillfokozatra kapcsoltam a sütőt és kb. 10 perc alatt megpirítottam a sajtot a tetején. Nagyon ízletes köret bármilyen húsétel mellé. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. febr. 13. 15:20
A tejszínes, sajtos burgonya elkészítési módja és hozzávalói.