Mazsolás puffancsok recept
35 perc
A Mazsolás puffancsok hozzávalói:
20 dkg finomliszt,
12 dkg margarin,
2 db tojás,
10 dkg mazsola,
10 dkg cukor (vagy édesítőszer),
1 tk. sütőpor,
1 db citrom reszelt héja
A Mazsolás puffancsok elkészítési módja:
A mazsolát vízben beáztattam. A margarint habosra kevertem a cukorral egy gépi habverő segítségével. A tojásokat is beleütöttem és tovább kevertem. Ezután a lisztet, a sütőport, a reszelt citromhéjat és a lecsepegtetett mazsolát is beletettem a masszába. Egy nagyobb tepsit kibéleltem sütőpapírral és belekanalaztam a masszát, kisebb kupacokat formázva, nem túl szorosan, mert sütés közben kissé szétfolynak és megdagadnak a puffancsok. 180 C fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütésen a kívánt színűre kisütöttem. Miután kissé kihűltek a puffancsok, neki lehet esni és jókedvvel eltüntetni. :) Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. febr. 10. 18:52
A mazsolás puffancsok elkészítési módja és hozzávalói.