Meggyes-pudingos sütemény recept
A Meggyes-pudingos sütemény hozzávalói:A tésztához
25 dkg vaj
25 dkg finomliszt
20 dkg cukor
4 db tojás
2 tk sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
A krémhez
6.25 dl tej
2 tasak vaníliás pudingpor
300 g tejföl (2 pohár)
2 db tojássárgája
20 dkg meggybefőtt (1 üveg)
A Meggyes-pudingos sütemény elkészítési módja:
A tésztához szükséges hozzávalókat összekeverjük,és a masszát egy sütőpapírral bélelt 30x40 cm-es tepsibe simítjuk. 180 fokon alsó-felső sütésnél 15 percig sütjük. A 2 csomag pudingport megfőzzük a tejjel(csomagolás utasítása szerint:cukorral).Hagyjuk kicsit kihűlni.Aztán a tejfölt és a tojássárgáját hozzákeverjük a pudinghoz. Az így kapott krémet rákenjük a tésztára.A meggyet elosztjuk a pudingos krémen,és a süteményt még 15 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Gretaa, 2020. febr. 9. 19:30
A meggyes-pudingos sütemény elkészítési módja és hozzávalói.