Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes-pudingos sütemény recept

Meggyes-pudingos sütemény recept

A Meggyes-pudingos sütemény hozzávalói:
A tésztához

25 dkg vaj
25 dkg finomliszt
20 dkg cukor
4 db tojás
2 tk sütőpor
2 csomag vaníliás cukor

A krémhez

6.25 dl tej
2 tasak vaníliás pudingpor
300 g tejföl (2 pohár)
2 db tojássárgája
20 dkg meggybefőtt (1 üveg)


Meggyes-pudingos sütemény

A Meggyes-pudingos sütemény elkészítési módja:
A tésztához szükséges hozzávalókat összekeverjük,és a masszát egy sütőpapírral bélelt 30x40 cm-es tepsibe simítjuk. 180 fokon alsó-felső sütésnél 15 percig sütjük. A 2 csomag pudingport megfőzzük a tejjel(csomagolás utasítása szerint:cukorral).Hagyjuk kicsit kihűlni.Aztán a tejfölt és a tojássárgáját hozzákeverjük a pudinghoz. Az így kapott krémet rákenjük a tésztára.A meggyet elosztjuk a pudingos krémen,és a süteményt még 15 percig sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes-pudingos sütemény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook