Hagymán sült halfilé recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Hagymán sült halfilé hozzávalói:
50 dkg harcsafilé (de lehet tengeri halfilé is),
4 fej vöröshagyma,
4 db paradicsom,
4 ek. étolaj,
4 gerezd fokhagyma,
fél db citrom leve,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, hal fűszerkeverék
A Hagymán sült halfilé elkészítési módja:
A megtisztított és vékonyra karikázott vöröshagymát az étolajon üvegesre pároltam, majd belereszeltem a fokhagymát is. Megsóztam és egy nagyobb tepsibe egyenletesen szétterítettem. A halfiléket felszeleteltem, fűszereztem, és kevés citromlével is meglocsoltam. A hagymákra karikáztam a paradicsomokat, majd egyenletesen elosztottam rajta a felszeletelt halfiléket. A tepsit befedtem egy alufóliával és 180 C-ra előmelegített, forró sütőbe tettem. Körülbelül 20 percnyi párolás után a fóliát levettem a tetejéről és addig pirítottam, amíg a felesleges lé elsült alóla. Vajas sült burgonyával körítettem. Tálaláskor a hagymát és a paradicsomot a halfilék tetejére halmoztam.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. febr. 11. 18:48
A hagymán sült halfilé elkészítési módja és hozzávalói.