Virslis kukoricaleves recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Virslis kukoricaleves hozzávalói:
20 dkg mirelit vegyes leveszöldség,
20 dkg mirelit csemegekukorica,
2 pár bőrös sertésvirsli,
2 dl zabtejszín,
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 ek. étolaj,
1 ek. kacsazsír,
1 ek. tönkölyliszt,
1 ek. mustár,
2 maréknyi levestészta
ízlés szerint fűszerek:
patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, fűszerpaprika, petrezselyemlevél
A Virslis kukoricaleves elkészítési módja:
A zsiradékokon megdinszteljük a megtisztított és felkockázott hagymákat. Ezután mehet bele a leveszöldség és a kukorica. Néhányszor átkeverjük, pirítjuk és fűszerezzük, majd megszórjuk a liszttel és folyamatosan kevergetjük. Pár perc pirítás után felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Fedő alatt kis lángon főzzük, majd kb 20 perc után beletesszük a felszeletelt virsliket és a levestésztát. Újabb 10 perc forralás és beleöntjük a zabtejszínt is. Újraforrás után pár perc és el is készül ez a különleges és pikáns kukorica levesünk. Ha kissé savanyú lenne tehetünk bele egy kevés cukrot, vagy édesítőszert. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. febr. 14. 15:24
A virslis kukoricaleves elkészítési módja és hozzávalói.