Májgombóc leves gazdagon recept
50 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Májgombóc leves gazdagon hozzávalói:
45 dkg mirelit vegyes leveszöldség,
25 dkg mirelit májgombóc,
1 pár bőrös sertésvirsli,
2 dl tejszín,
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 ek. étolaj,
1 ek. kacsazsír,
2 maréknyi levestészta
ízlés szerint fűszerek:
patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, fűszerpaprika, petrezselyemlevél
A Májgombóc leves gazdagon elkészítési módja:
A zsiradékokon megdinszteljük a felaprított hagymákat. Ezután mehet bele a leveszöldség. Néhányszor átkeverjük, pirítjuk és fűszerezzük, majd pár perc után felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Fedő alatt kis lángon főzzük, majd 15 perc után beletesszük a májgombócot, a felszeletelt virslit és a levestésztát. Újabb 10 perc forralás és beleöntjük a tejszínt is. Újraforrás után pár perc és el is készül ez a remek és tartalmas májgombóc levesünk. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. febr. 1. 18:46
A májgombóc leves gazdagon elkészítési módja és hozzávalói.