Majorannás krumplifőzelék recept



1 kg burgonya,
2 dl tejföl,
2 ek étolaj,
1 ek. libazsír,
2 ek. tönköly búzaliszt,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, morzsolt majoranna, fűszerpaprika, babérlevél
A Majorannás krumplifőzelék elkészítési módja:
A megpucolt, megmosott krumplit karikára vágtam, és a babérlevéllel annyi sós vízben, ami szűken ellepi, megfőztem. A zsiradékokból a liszttel rántást készítettem, megszórtam borssal, a majorannával és a pirospaprikával. Majd kevergetve berántottam vele a főzeléket. Újraforrás után hozzáadtam a tejfölt és azzal is felfőztem. Ezzel el is készült ez a finom főzelék.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jan. 31. 19:48
A majorannás krumplifőzelék elkészítési módja és hozzávalói.