Tejszínes kelbimbófőzelék recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tejszínes kelbimbófőzelék hozzávalói:
50 dkg kelbimbó,
2 db burgonya,
3 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín,
3 ek. tönköly búzaliszt,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt fehérbors, morzsolt majoránna
A Tejszínes kelbimbófőzelék elkészítési módja:
A kelbimbókat megtisztítottam és félbevágtam, a burgonyát kis kockára aprítottam. A kelbimbót egy lábasba tetettem, majd hozzáadtam kb. 1 liter vizet. Fűszereztem és hozzáadtam a fokhagyma gerezdeket apróra szeletelve, majd felforraltam. Amikor felforrt, hozzáadtam a burgonyakockákat, majd az egészet kb 25 perc alatt puhára főztem. Belekevertem a tejszínbe a lisztet, hőkiegyenlítettem a főzővízből, majd óvatosan a főzelékhez öntöttem. Folyamatos kevergetés mellett addig főztem, amíg be nem sűrűsödött. Azonnal tálalható is az elkészült tejszínes kelbimbó főzelék a kedvenc feltétünkkel. Én fasírttal szeretem. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. okt. 28. 21:10
A tejszínes kelbimbófőzelék elkészítési módja és hozzávalói.