Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Tejfölös karfiolfőzelék recept

Tejfölös karfiolfőzelék recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tejfölös karfiolfőzelék hozzávalói:
1 fej közepes méretű karfiol,
2 db közepes burgonya,
1 fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
2 ek. liszt,
2 ek. étolaj,
1 ek. libazsír
ízlés szerint: patikasó, őrölt fehérbors, kevés fűszerpaprika, kevés ételízesítő, petrezselyemlevél


A Tejfölös karfiolfőzelék elkészítési módja:
Először a karfiolt szedtem rózsáira, a krumplikat megtisztítottam és felkockáztam. A hagymát megtisztítottam és apró kockákra vágtam, majd a zsiradékokon megdinszteltem. Megszórtam kevés pirospaprikával, majd felöntöttem vízzel, beletettem a krumplit, a karfiolt és a fűszereket. Amikor minden megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel behabartam. Végül megszórtam a petrezselyemmel. Lehet bármilyen feltéttel tálalni, de bele is főzhetünk felszeletelt virslit vagy kolbászt is. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Főzelékek receptjei


A tejfölös karfiolfőzelék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook