Zöldbab főzelék feltéttel recept


1 kg zöldbab
1 nagy fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika apróra kockára vágva
1 nagy szem paradicsom
napraforgó olaj
3 dl tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
1 evőkanál liszt
1 evőkanál őrölt pirospaprika
Ízlés szerint: ételízesítő
ecet (vagy citrom kifacsart leve)
só
cukor
1 csokor kapor
A feltét: sült hús
sült oldalas
fasírttal vagy tükörtojás.
A Zöldbab főzelék feltéttel elkészítési módja:
A megmosott zöldbab két végét levágjuk és kb négy centis darabokra aprítjuk. Az apróra vágott vöröshagymát és paprikát megfuttatjuk az olajon, hozzáadjuk az őrölt fűszerpaprikát, majd felöntjük vízzel. Beletesszük a babot, a felszeletelt paradicsomot, a sót, apróra vágott kaprot és ízlés szerint ételízesítőt is. Feltöltjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára pároljuk. A tejfölt összekeverjük a beleszórt, apróra vágott petrezselyemmel, a liszttel, kevés vízzel, egy csapott evőkanál cukorral, majd összeforraljuk a babbal. A végén ízlés szerint ízesítjuk ecettel vagy citromlével hogy kellemesen savanykás íze legyen. Sült húsokkal, oldalassal, fasírttal, sült hallal, vagy tükörtojással tálaljuk, kiváló étel.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. aug. 13. 08:48
A zöldbab főzelék feltéttel elkészítési módja és hozzávalói.