Tejszines sóska mártás recept

A Tejszines sóska mártás hozzávalói:
1főre
25 dkg friss sóska
1 kis kanál vaj
1 dl főző tejszin, pici tej
2 tk.liszt
só, édesítő

A Tejszines sóska mártás elkészítési módja:
A sóska szárát leszedjük, lemossuk. A vajat magas falú kislábosban melegítjük, és beletesszük a sóska leveleket, pici só, édesítővel puhára pároljuk. A tejszint és a tejet összekeverjük, és hozzá adjuk a lisztet. Simára keverjük, majd folyamatos keveréssel tesszük a megpuhult sóskára, ha az állaga kéri, tehetünk hozzá, tejet, vagy tejszint. Ízesíthetjük még sóval, vagy édesítővel. Frissen szeretem, mert másnapra, savasodik! Jó étvágyat!
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2019. aug. 7. 16:50
A tejszines sóska mártás elkészítési módja és hozzávalói.