Rakott zöldbab recept
60 perc
A Rakott zöldbab hozzávalói:
80 dkg lapocka
1 kg zöldbab
2 főzőtasakos rizs
2 dl tejföl /12%/
1 közepes fej hagyma 2 gerezd fokhagyma
1 kanál mangalica zsír
só, őrölt bors, 1 tk piros paprika, 1 ek olíva olaj, reszelt sajt.
A Rakott zöldbab elkészítési módja:
A zöldbabot megtisztítom, apróra vágom, megmosom, és enyhe sós vízben megfőzöm. A rizst is megfőzöm, enyhén sós vízben. A lapockából hagyományos módon pörköltet főzök, majd apró lyukú darálón, ledarálom. Amikor minden megfőtt, sütőpapírral bélelt tepsibe rétegezem, közbe bekapcsolom a sütőt 250 fokra. Amikor az alapanyagokat leraktam meglocsolom tejföllel, ebbe teszek 1 tk pirospaprikát, 1 kanál olíva olajat, jól összekeverem, és beborítom a finomságot! A sütőt 200 fokra állítom, és légkeveréssel 20 perc alatt készre sül a zöldbab, én reszelt sajttal is megszórom, és ettől még finomabb lesz. Jó étvágyat!
A sütési időt nem adtam hozzá.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2019. júl. 30. 18:22
A rakott zöldbab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.