Barackos lepény recept
40 perc
A Barackos lepény hozzávalói:
20 dkg porcukor
20 dkg rétes liszt
20 dkg Ráma margain
5 tojás
12 szem sárga barack
2 kanál rum ( aroma)
A Barackos lepény elkészítési módja:
A barackokat átmosom kettévágom, és leszedem a héját tányérra rakom. A sütőt bekapcsolom 200 fokra légkeverősre.Habosra keverem a tojások sárgáját a porcukorral, és a margarinnal.A tojások habját keményre felverem, először a lisztet adom a masszához, óvatosan keverve, majd a felvert tojás fehérjét, és a rumot/ aromát/kibélelt tepsibe öntöm a masszát, és lefordítva ráteszem a barackokat.Sütőbe téve 180 fokra állítom, és 25 percig sütöm, tű próbát végzek, ha átsült kiveszem, és porcukrozom, ha kihűlt fogyasztjuk el jó étvággyal! Egészségetekre!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2019. júl. 21. 16:11
A barackos lepény elkészítési módja és hozzávalói.