Bounty szelet sütés nélkül recept
A Bounty szelet sütés nélkül hozzávalói:3 dl tej
8 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj
5 ek búzadara
10 dkg kókuszreszelék (+ 1-2 dkg a díszítéshez)
20 dkg ét- vagy tejcsokoládé
2 tk olaj
A Bounty szelet sütés nélkül elkészítési módja:
A tejet felfőzzük a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. Amikor elolvad a vaj, hozzáadjuk a búzadarát, még kb. 2 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett. A darát nem főzzük meg teljesen, csak félig, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a kókuszreszeléket is. Ha langyosra hűlt, akkor egy kb. 30x15 cm-es őzgerinc formát kibélelünk fóliával, és beleegyengetjük a kókuszos masszát egy kanál segítségével, ha kell, ujjunkkal nyomkodjuk bele, majd hagyjuk kihűlni. 10 dkg csokoládét gőz felett felett felolvasztunk, elkeverünk benne 1 teáskanál olajat, és a kihűlt kókuszos masszára simítjuk, majd betesszük a hűtőbe dermedni (kb. 15-20 percig). Ezután kivesszük a hűtőből, tálcára helyezzük úgy, hogy a csokis rész kerüljön alulra - levesszük róla a fóliát. A másik 10 dkg csokoládét szintén felolvasztjuk a gőz felett. Hozzáadunk 1 teáskanál olajat, és a kókuszos massza tetejére simítjuk (tehát alul és felül is csokoládéréteg lesz). Ismét a hűtőbe tesszük, majd 1-2 óra után tetszőleges méretűre szeletelve kínáljuk, díszítésként megszórjuk kókuszreszelékkel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2019. júl. 13. 18:50
A bounty szelet sütés nélkül elkészítési módja és hozzávalói.