Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Feketeszeder-habos torta recept

Feketeszeder-habos torta recept

A Feketeszeder-habos torta hozzávalói:
4 db tojás
1 (kis) pohár tejföl
1 pohár cukor
2 pohár liszt
1 pohár olaj
1 cs sütőpor
2 cs vaníliáscukor
1 kk szódabikarbóna

Krém:
1 Habpor
2 dl tej
1-2 marok szeder pürésítve


Feketeszeder-habos torta

A Feketeszeder-habos torta elkészítési módja:
Minden hozzávalót a tejfölös pohárral kimérünk és habverővel összekeverünk. Sütőpaparral bélelt kapcsos tortaformába öntjük és előmelegített sütőben kis fokozaton készre sütjük. A tejszínhabot előírás szerint elkészítjük, majd belekeverjük a gyümölcspépet. Ha kihült a süti, 2-3-4 tortalapra vágjuk, megszabadítjuk a sütőpapírtól és megkenjük a lapokat habbal, visszatéve a formába. Teteje ízlés szerint friss szemekkel díszíthető. Fél óra múlva leveszük a kapcsot és a torta szeletelhető.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A feketeszeder-habos torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook