Feketeszeder-habos torta recept
A Feketeszeder-habos torta hozzávalói:4 db tojás
1 (kis) pohár tejföl
1 pohár cukor
2 pohár liszt
1 pohár olaj
1 cs sütőpor
2 cs vaníliáscukor
1 kk szódabikarbóna
Krém:
1 Habpor
2 dl tej
1-2 marok szeder pürésítve
A Feketeszeder-habos torta elkészítési módja:
Minden hozzávalót a tejfölös pohárral kimérünk és habverővel összekeverünk. Sütőpaparral bélelt kapcsos tortaformába öntjük és előmelegített sütőben kis fokozaton készre sütjük. A tejszínhabot előírás szerint elkészítjük, majd belekeverjük a gyümölcspépet. Ha kihült a süti, 2-3-4 tortalapra vágjuk, megszabadítjuk a sütőpapírtól és megkenjük a lapokat habbal, visszatéve a formába. Teteje ízlés szerint friss szemekkel díszíthető. Fél óra múlva leveszük a kapcsot és a torta szeletelhető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2019. júl. 12. 19:57
A feketeszeder-habos torta elkészítési módja és hozzávalói.