Paradicsomsaláta recept
30 perc
A Paradicsomsaláta hozzávalói:
40 dkg datolya apró paradicsom
2 hegyes édes zöld paprika
2 szál lila hagyma
só,víz, édesítő, ecet, őrölt fehér bors, kendermag olaj
A Paradicsomsaláta elkészítési módja:
A paprikát hagymát megmossuk, megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és besózzuk.1 órát hagyjuk állni. A paradicsomot is átmossuk, és vékonyan felszeleteljük. Megcsináljuk az öntetet, víz édesítő ecet pici őrölt fehér bors. Jénai tálba először 1 sor paradicsom, a hagymás paprikásból elosztva, majd megint paradicsom, paprikás rész, és a tetejére maradjon megint paradicsom. Ha leraktuk az anyagokat, meglocsoljuk 1 tk kendermag olajjal, majd ráöntjük az elkészített levet. Jó étvágyat!
Akkor lesz finomabb, ha legalább 2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérnek, de előző nap a legjobb elkészíteni.
Ha van frissen vágott petrezselyem, megszórhatjuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2019. júl. 15. 16:10
A paradicsomsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.