Tavaszi főzelék recept
A Tavaszi főzelék hozzávalói:2 db fehérrépa
2-3 db sárgarépa
1 db karalábé
1/2 kg zöldborsó
1 doboz kukoricakonzerv
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek étolaj
3 evőkanál finomliszt
3 ek tejföl
0.5 dl tejszín
só, bors ízlés szerint
A Tavaszi főzelék elkészítési módja:
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, és az apróra vágott, megtisztított zöldségeket. 4-5 percig pároljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és kis lángon saját levében 10-12 percig pároljuk. Ezalatt az összes zöldség éppen puha lesz, ha szükséges lenne, apránként kevés vizet is önthetünk alá. Világos rántást készítünk, majd hozzáadjuk a tejfölt, tejszínt, és összekeverjük a zöldségekkel. 3-4 percig forraljuk, majd tetszőleges körettel tálaljuk.
A zöldségek mennyisége tetszőlegesen változtatható, ki hogyan szereti.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2019. júl. 25. 18:10
A tavaszi főzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.