Osztrák burgonyasaláta recept
50 perc
Az Osztrák burgonyasaláta hozzávalói:
50 dkg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
2 és fél dl víz
só
őrölt bors
2 evőkanál 10%-os ecet
1 db marhahúsleves kocka
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál napraforgó olaj.
Az Osztrák burgonyasaláta elkészítési módja:
A burgonyát fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. A vizet megsózzuk, és kb 20-25 perc alatt a burgonyát megfőzzük.Közben elkészítjük a salátalevet.A húsleveskockát külön felfőzzük a 2,5 dl vízben, egy salátástálat pedig kikenünk a fokhagymával. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a salátástálba tesszük a mustárral, az ecettel, egy kiskanálnyi sóval, az olajjal és őrölt borssal. Ha a marhahúsleves kész, a salátástálba öntjük, és a hozzávalókat óvatosan összekeverjük. Közben a főtt burgonyát lehűtjük és meghámozzuk. A még meleg burgonyát vékonyan a saláta lébe szeleteljük, összekeverjük, és hűtőszekrénybe téve hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Sültekhez kiváló
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. aug. 11. 05:43
Az osztrák burgonyasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.