Saláta füstölt sajttal és bogyókkal recept
35 perc
A Saláta füstölt sajttal és bogyókkal hozzávalói:
10-10 dkg füstölt sajt
reszelt márványsajt
ementáli sajt
juhsajt
10-10 szem olajbogyó és kapribogyó
1 fej lila hagyma 1 fej saláta
3 dl tejföl,8 dkg darált dió.Ízlés szerint: natúr mustár
só
zúzott fokhagyma
savanykás alma
A Saláta füstölt sajttal és bogyókkal elkészítési módja:
A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, majd megsózzuk. A sajtokat kockákra szeleteljük. A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük, és apróra tépegetjük A tejfölt, a mustárt, a sót, a törött borsot, a zúzott fokhagymát és a darált diót összekeverjük, hozzáadjuk a hámozott és lereszelt almát, a sajtkockákat, a félbevágott kapribogyót, a vagdalt s kimagozott olajbogyót, a lila hagymát és jól összeforgatjuk majd hűtőbe tesszük.Fogyasztása előtt összekeverjük a salátával, tetejét megszórjuk a dióval és a reszelt márványsajttal és tálaljuk
Sültekhez ajánlott
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. aug. 9. 05:45
A saláta füstölt sajttal és bogyókkal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.