Rakott burgonya darált hússal recept
120 perc
A Rakott burgonya darált hússal hozzávalói:
1 kg burgonya
1 fej vöröshagyma
sertészsír (vagy étolaj)
50 dkg darált sertéshús
2 dl tejszín
2 dl tejföl
20 dkg sajt
6 szelet bacon
Ízlés szerint: só és őrölt fehér bors
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük és ha lehűlt
A Rakott burgonya darált hússal elkészítési módja:
meghámozzuk ls karikára vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát a zsiradékon üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig sütünk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tejszínt és a tejfölt elkeverjük, ráöntjük a húsra és 10-15 percig főzzük. Egy tepsit kikenünk sertészsírral vagy olajjal és a burgonyát rétegezve a tepsibe rakjuk, majd a darált hússal, ésa reszelt sajttal megszórjuk. Újabb réteg következik, de lényeges, hogy a tetejére burgonya, majd lefedésnek bacon szalonna kerüljön amit megszórunk a maradék reszelt kemény sajttal is. Előmelegített 180 fokos sütőbe tolva készre sütöm majd melegen és szeletelve szeletelve tálalom.
Majonézes uborkasaláta illik hozzá
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. aug. 5. 03:55
A rakott burgonya darált hússal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.