Szibériai orosz saláta recept
60 perc
A Szibériai orosz saláta hozzávalói:
1 kis fej káposzta 1 kiskanál őrölt fehér bors
1-2 db kígyóuborka
2-3 fej fehér,- lila
vagy salotta hagyma
1 db kaliforniai
vagy paradicsompaprika
1 db zöldpaprika
fél pohárnyi kapor apróra vágva
1 nagy csokor petrezselyemzöld apróra vágva
A tartár mártáshoz: 5 dl tejfel
5 dl liter majonéz
5 cl száraz fehér bor
Ízlés szerint: mustár
cukor
só
őrölt fehér bors.
A Szibériai orosz saláta elkészítési módja:
A káposzta torzsáját kivágjuk és apróra szeleteljük vagy legyaluljuk. A gyalult káposztát kissé megsózzuk, megszórjuk az őrölt fehér borssal és alaposan összekeverjük. Kb 30 percig állni hagyjuk. Közben az uborkákat legyaluljuk, a hagymákat megtisztítjuk és vékonyan félfőre szeleteljük. A paprikákat kicsumázva vékony karikákra vágjuk. Valamennyit egy nagy tálba tesszük és megsózzuk. A kaprot és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A majonézből és tejfelből pikáns tartármártást készítünk. A káposztát levét kicsavarjuk, majd a többi felszeletelt zöldséget hozzáadjuk, felöntjük a tartármártással és alaposan elkeverjük és hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A sót ne hagyjuk ki, mert sótlanul íze egyhangú lesz.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. aug. 2. 09:05
A szibériai orosz saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.