Varbóci burgonyás tészta bográcsban recept
75 perc
A Varbóci burgonyás tészta bográcsban hozzávalói:
1 kg burgonya
50 dkg házi kockatészta
1 nagy fej makói vöröshagyma
10 dkg mangalicazsír
1 púpozott evőkanál őrölt pirospaprika
1 db zöldpaprika
1 nagy szem paradicsom
Ízlés szerint: só ,őrölt fekete bors
őrölt kömény
A tálaláshoz: szeletelt csípős hegyes paprika
kovászolt uborka.
A Varbóci burgonyás tészta bográcsban elkészítési módja:
A bográcsot tűzre tesszük, belekanalazzuk a disznózsírt és megolvasztjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, finomra vágjuk , majd a zsiradékon üvegesre sütjük. A bográcsot lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, rádobjuk a meghámozott, apró kockákra vágott burgonyát. Visszarakjuk a tűzre, öntünk alá kevés vizet. Sóval, borssal, őrölt köménnyel fűszerezzük, hozzádobjuk a kockákra felvágott paradicsomot és paprikát is (télen ezeket helyettesíthetjük egy-két evőkanálnyi lecsóval). Rövid lével addig főzzük, míg a burgonya megpuhul. Ha kész az egészet kikanalazzuk és félre tesszük. A bográcsban vizet forralunk, kissé meghintjük sóval, majd kifőzzük benne a tésztát. Ha kész leszűrjük, és összeforgatjuk a burgonyás alappal majd tálaljuk. Csípős paprikát, kovászolt uborkát – vagy idény szerinti salátát, - és pincehideg házi bort vagy sört adunk mellé.
Télen lecsót használunk paradicsom és paprika helyett
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. júl. 30. 09:02
A varbóci burgonyás tészta bográcsban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.