Hagymás rostélyos egyszerűen recept
45 perc
A Hagymás rostélyos egyszerűen hozzávalói:
1 kg marha magas hátszín
vagy tarja szeletek
1 kg vöröshagyma
olaj
bors
só
liszt
A köret sült burgonya.
A Hagymás rostélyos egyszerűen elkészítési módja:
A húst kevés olajban mindkét oldalán jól átsütjük, majd megsózzuk és kevés vízzel felengedve, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor kész, ízlés szerint borsozzuk. Közben a hagymát karikára vágjuk, megsózzuk, és összekeverjük annyi finomliszttel, amennyit felvesz. Forró olajban, több adagban pirosra, ropogósra sütjük, leszűrve itatóspapírra tesszük, hogy lecsepegtessük róla a felesleges olajat, majd ezt követően egy tálba tesszük, hogy hogy ne hűljön ki. Tálaláskor a húsra halmozzuk a hagymát és meglocsoljuk a hús szaftjával. Héjában sült, vagy olajban sült burgonyát, esetleg petrezselymes burgonyát adunk mellé. Illik hozzá a káposztasaláta, friss saláták, illetve a savanyúságok is
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. júl. 26. 10:41
A hagymás rostélyos egyszerűen elkészítési módja és hozzávalói.