Erdélyi aprópecsenye bográcsban, tepsiben recept
110 perc
Az Erdélyi aprópecsenye bográcsban, tepsiben hozzávalói:
50 dkg sertéscomb
20 dkg paradicsom
50 dkg paprika
25 dkg vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
2 dl tejföl
Ízlés szerint: só
mustár
őrölt fekete bors
csípős paprikakrém
pirospaprika.
Az Erdélyi aprópecsenye bográcsban, tepsiben elkészítési módja:
Külön disznózsír ehhez nem szükséges. A szalonnát apró kockákra vágjuk, üvegesre sütjük. A paprikát, paradicsomot és a hagymát vékony karikákra szeleteljük, a húst vékony csíkokra vágjuk. A belevalókat két sorban rakjuk a pirított szalonnára: hagyma, paprika, hús, fűszerek, paradicsom, és ugyanígy, ugyanez még egyszer, majd a tetejére tesszük a tejfölt. Takarék lángon kb másfél órán át főzzük, de egyszer-kétszer óvatosan átkevergetjük. Olykor sok levet ereszt, ezért hagyjuk párolódni. Kifőtt tészta, vagy nokedli illik hozzá.
Egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. júl. 31. 06:42
Az erdélyi aprópecsenye bográcsban, tepsiben elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.