Erdélyi rókagombapaprikás, puliszkával recept
90 perc
Az Erdélyi rókagombapaprikás, puliszkával hozzávalói:
1 kg rókagomba 20 dkg vöröshagyma 10 dkg zöldpaprika 5 dkg paradicsom olaj só bors 1 evőkanál édes nemes őrölt piros paprika apróra vágott petrezselyem zöldje 2 dl tejföl
Az Erdélyi rókagombapaprikás, puliszkával elkészítési módja:
A gombát megtisztítjuk, jól megmossuk, szétszedjük, majd egy szűrőbe téve forró lobogó vízben leforrázzuk - félretesszük, hagyjuk, hogy jól csepegjen le. A vöröshagymát és a zöldpaprikát apróra vágjuk és kevéske olajon megdinszteljük. Amikor a hagyma és a paprika üvegesre dinsztelődtek akkor teszünk bele egy csapott evőkanál édes nemes őrölt piros paprikát, majd beletesszük a gombát. Sózzuk. Jól összekeverjük, és fedő alatt pároljuk. Közben az elfőtt levét kicsi vízzel pótolgatjuk. A főzés fele idejében hozzáadjuk a felkockázott, héjától megtisztított paradicsomot. Amikor megpuhult a gomba, borsozzuk és hozzákeverjük a tejfölt. Egyet még rottyantunk rajta - és kész az étel. Meleg puliszkával tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. aug. 7. 09:40
Az erdélyi rókagombapaprikás, puliszkával elkészítési módja és hozzávalói.