Csőben sült krumpli recept
A Csőben sült krumpli hozzávalói:1 kg burgonya
4 gerezd fokhagyma összetörve
60 g reszeltsajt
csipetnyi szerecsendió
300 ml főzőtejszín
125 ml tej
só
bors
A Csőben sült krumpli elkészítési módja:
Melegítse elő a sütőt 170 C-ra (gázsütőnél 3-as fokozat). A burgonyát éles késsel szeletelje fel vékonyra. Egy 23x16 cm-es hőálló edényt vajazzon ki, és bélelje ki burgonyaszeletekkel. Szórja meg fokhagymával, sajttal, szerecsendióval, majd fűszerezze a rétegek között, de hagyjon egy kevés sajtot a tetejére is. Locsolja meg tejszínnel és tejjel, és szórja rá a maradék sajtot. 50-60 percig süsse, vagy amíg a burgonya teljesen átsül, és a leve elfő. Ha a teteje túlzottan megbarnulna, lazán borítson rá fóliát. Tálalás előtt 10 percig hagyja pihenni.
LHP-ben találtam, és igen könnyen elkészíthető, finom vacsi. Kicsit ízlés szerint átalakítottam.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. nov. 15. 19:28
A csőben sült krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.