Chili con carné, avagy chili hússal recept
120 perc
A Chili con carné, avagy chili hússal hozzávalói:
vöröshagyma (1db)
fokhagyma (2fej)
bab
darált marhahús (250g) paradicsom (konzerv)
leveskocka (1db)
kukorica (konzerv)
chili
A Chili con carné, avagy chili hússal elkészítési módja:
A leveskockából alaplevet készítek, mialatt apró darabra vágok 1db vöröshagymát és 2 fej fokhagymát. Kevés olajban meg kell dinsztelni vöröshagymát és fokhagymát, amikor már "üvegessé" dinsztelődött hozzá adom a darált marhahúst. Addig főzöm a húst, ameddig fehér színűvé nem válik, majd utána hozzá adom az elkészült alaplevet, a lecsepegtetett babot, a konzerv paradicsomot és a chilit.1-1,5óráig főzöm addig, amíg a bab meg nem puhul.10perceként rá kell nézni!A legvégén kell csak hozzá adni a kukoricát:)
Optimális esetben a babot előtte félnapig áztatni kell!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: kukla, 2010. nov. 15. 00:13
A chili con carné, avagy chili hússal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.