Húsos texasi burgonya recept
A Húsos texasi burgonya hozzávalói:5 közepes db burgonya (nagy)
2 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek napraforgó olaj
50 dkg darált marhahús (apróra darált, sertés-marha)
2 ek paradicsomszósz
15 dkg konzerv paradicsom (hámozott egész)
cayenne bors ízlés szerint
10 dkg sajt (reszelt)
2 dl tejföl
só ízlés szerint
A Húsos texasi burgonya elkészítési módja:
A burgonyát héjában 35 perc alatt megfőzzük. Közben az olajon fehéredésig pirítjuk a húst, majd a kétféle hagymával együtt pirítjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, azzal is lepirítjuk, sóval, cayenne borssal fűszerezzük. Végül hozzáadjuk a hámozott paradicsomot. Kb. 30 percig főzzük. A meghámozott krumplit kettévágjuk, belsejét kivájjuk. Egy nagyobb tepsit vajjal kikenünk. A krumplik belsejébe halmozzuk a húsos tölteléket. A tejfölt elkeverjük a reszelt sajt felével. Majd ezt a húsos krumplikra kanalazzuk. A maradék reszelt sajtot rászórjuk. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. nov. 18. 19:16
A húsos texasi burgonya elkészítési módja és hozzávalói.