Madársaláta almával és naranccsal recept
6 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Madársaláta almával és naranccsal hozzávalói:
150 gr madársaláta (más néven galambbegysaláta),
1 db alma,
1 db narancs,
fél citrom leve,
4 ek. mogyoróolaj,
ízlés szerint: patikasó, őrölt fehérbors, metélőhagyma, édesítőszer
A Madársaláta almával és naranccsal elkészítési módja:
A fél citrom levét egy kisebb jól záródó befőttes üvegbe tesszük, hozzáadjuk a sót, lezárjuk az üveget és addig rázzuk, amíg a só fel nem oldódik. Ekkor hozzáadjuk a borsot, a mogyoróolajat és újra addig rázzuk, amíg homogén öntetet nem kapunk. Kevés édesítőszert is tehetünk bele. Az almát megmossuk és nagylyukú reszelőn héjastól lereszeljük. A narancsot gerezdekre szedjük és kisebb kockákra vágjuk. Ezt követően egy zárható műanyag dobozba tesszük a galambbegysalátát, a reszelt almát és a felkockázott narancsot, majd ráöntjük a salátalevet. Finomra aprított metélőhagymát szórunk a tetejére és már fogyaszthatjuk is. A hűtőben egy-két napig is eltartható. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. okt. 27. 19:40
A madársaláta almával és naranccsal elkészítési módja és hozzávalói.