Almakocsonya recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Almakocsonya hozzávalói:
személyenként 1-2 alma
3-4 dl víz/fő
Ízlés szerint:
édeske, narancskarika, citromkarika, reszelt narancs és citromhéj, vanílarúd, fahéj, szegfűszeg, szegfűbors,ánizs,menta,citromfű,zselatinpor
Az Almakocsonya elkészítési módja:
személyenként 1-2 almát megmosok, megpucolok, felkockázom felteszem hidegvízbe főni, mintha almakompót készülne. A főzővízbe teszek: édeske, narancskarika, citromkarika, reszelt narancs és citromhéj, vaníliarúd, fahéj, szegfűszeg, szegfűbors és ánizs. Megfőzöm az almát és mikor megpuhult leveszem a tűzről és dobok bele menta és citromfű levelet, amit előre felaprítottam. Kiszedem a darabos fűszereket /fahéj, vaníliarúd, sz. szeg, sz. bors, ánizs-ezeket külön edényben teszem és teát készítek belőle/. Pár percig állnihagyom a szűretet, majd hozzákeverem a melegvízben már feloldott zselatint, ennek mennyisége a főzővíz mennyiségétől függ. Összekeverem és kifóliázott őzgerincformába vagy kuglófformába öntöm. Dermedést után 1/2 óra hűtő és utána fogyasztható.
Szerintem mindenkinek van otthon alapanyaga, különösebb bevásárlást nem igényel és hamar kész.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lidércanyó, 2009. aug. 22. 17:31
Az almakocsonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.